In de prijs is inbegrepen: begeleiding, overnachting, alle maaltijden. 1% van het betaalde retraitebedrag wordt gedoneerd aan een mondiale organisaties voor Natuur en Milieu, die door Rödjorna wordt ondersteund.
A
ankomstdag: start vanaf de avondmaaltijd, vertrekdag: afsluiting na ontbijt. Zowel op de aankomstdag, als de vertrekdag zijn er retraite activiteiten.
 Plaatsen zijn beperkt omdat we met kleine groepen werken in onze retraite programma’s. Deelnemers zijn vrij om het gehele programma te volgen of een aantal activiteiten niet mee te doen.

 

Intensieve Zen Stilte Retraite (sesshin)

10 – 13 mei 2018 (3 nachten, 4 dagen), Hemelvaartweekend
Kosten: 2950 kr op basis van tweepersoons kamer, eenpersoonskamer 500 kr toeslag

Deze zen retraite wordt gekenmerkt door stilte en wordt aanbevolen aan iedereen die geïnteresseerd is in het ervaren van intensieve zen training. Weliswaar mediteren we vele keren per dag, maar tussendoor zijn er voldoende zen gerichte activiteiten, waardoor zazen (zitmeditatie) haalbaar wordt voor iedereen. Tijdens deze intensieve stilte retraite oefenen we de Boeddha mind te ervaren, d.w.z. in aanraking te komen met “jezelf”.
 Ervaar de diepe stilte die in elk van ons ligt besloten. 

Klik door voor specifieke informatie en het dagschema.

 

Geweldloze Communicatie en Zen

08 – 12 juni 2018 (4 nachten, 5 dagen)
Kosten: 5985 (€ 630) op basis van tweepersoons kamer, eenpersoonskamer 800 kr toeslag

In deze inspirerende intensieve retraite werken we volgens het concept van Geweldloze Communicatie (GC) zoals ontwikkeld door Marschall Rosenberg en leggen we een verbinding met Zen. De begeleiding is in handen van Ruud Baanders, een gecertificeerd NVC trainer en beoefenaar van de Ch'an (Chinese Zen). De GC bestaat uit het leren van nieuwe vaardigheden, het ervaren van diepe inzichten, die helpen om conflicten te voorkomen, persoonlijke pijn en relaties te helen en te leven vanuit verbondenheid. We leren weer authentiek in het leven te staan. In de ochtend en avond beoefenen we zenmeditatie.

Klik door voor specifieke informatie en het dagschema.

 

Zenmeditatie Stilte Retraite

11- 15 juli en 8-12 augustus 2018 (4 nachten, 5 dagen)
Kosten: 4550 kr op basis van tweepersoons kamer, eenpersoonskamer 600 kr toeslag

Stilte is een wonderlijk fenomeen. De acceptatie van stilte is een krachtig instrument om diepe kalmte en inzicht in jezelf te verkrijgen. Het is een gift aan jezelf door het dagelijks leven even achter je te laten en je “mind” te observeren en zijn activiteiten helder te gaan zien. Een bijzondere retraite waarbij we zenmeditatie in en outdoor beoefenen, korte maar prachtige wandelingen met elkaar maken, korte lezingen worden gehouden en optioneel een etmaal Vision Quest met vasten kan worden beoefend.
Klik door voor specifieke informatie en het dagschema.

 

Stilte in Zen en Sjamanisme

22 – 26 augustus 2018 (4 nachten, 5 dagen), aanvullende te boeken Vision Quest (VQ): tot 28 augustus
Kosten: 4925 kr op basis van
tweepersoons kamer, toeslag eenpersoonskamer 600 kr. Additioneel VQ 2500 kr
AANMELDING GESLOTEN

In veel oude tradities is stilte en introspectie het mysterie om vernieuwing en verandering opgang te brengen. Het zijn krachtige elementen om een doorbraak bij jezelf te verkrijgen naar nieuwe inzichten. Dit is het thema van deze retraite, waarbij we gebruikmaken van de waardevolle instrumenten van de oude traditie van Zen Boeddhisme en Sjamanisme. Een spannende retraite waarin vanuit de stilte van Zen, een verbinding wordt gelegd naar Sjamanisme. Andres King Cobos neemt ons langzaam mee in de Lakota traditie met Story telling uit " The book of the people Popol Vuh", het geheime boek van de maya cultuur als voorbereiding op onze Zweethut ceremonie. Additioneel bieden we Vision Quest aan waarin 3 etmalen in afzondering in het bos wordt verbleven met vasten.
Klik door voor specifieke informatie en het dagschema.