Opmerkingen:
Stilte is een wonderlijk fenomeen. Als je het eenmaal accepteert zal je ontspannen en genieten van de natuur van “jezelf”. Stilte brengt een gevoel van vertrouwen op gang waarin je toevlucht neemt. In veel oude tradities is stilte en introspectie het mysterie om vernieuwing en verandering opgang te brengen. Dit is het thema van deze retraite, waarbij we gebruikmaken van de waardevolle instrumenten van de oude tradities van Sjamanisme en Zen Boeddhisme, die paralellen met elkaar vertonen. 
Andres King Cobos uit Mexico (Lakota traditie), is officieel Sundanser van de Staat Mexico en leidt de Zweethut Ceremonie (Temazcal) en eventueel Visionquest.
Geschikt voor personen met en zonder ervaring in zenmeditatie of sjamanisme. Zenmeditatie vergt een fysieke en mentale inspanning, waarbij enig doorzettingsvermogen onontbeerlijk is. Het grootste deel van deze retraite bestaat uit het beoefenen van zenmeditatie zowel in het meditatiegebouw als buiten in de prachtige natuur rondom Rödjorna. De korte lezingen zijn bedoeld ter ondersteuning van je meditatie. Andres zal ons op de vrijdagavond meenemen in de verhalen uit  “The Book of the People Popol Vuh”; het geheime boek van de Maya's waarin levensvragen aan de orde komen. Op zaterdag is er de Zweethutceremonie, een mentale en fysieke reinigingsceremonie. Over zowel de Zweethut als de Vision Quest is een tekst van Andres beschikbaar.

Dagprogramma:

07.00 Eenvoudige bewegingsoefeningen of een wandeling
07.20 Zenmeditatie (zazen, kinhin,zazen)
08.30 Ontbijt
11.00 Zenmeditatie in of outdoor
12.30 Warme maaltijd
15.00 Beschouwingen over boeddhistisch onderwerp, zazen, enz.
18.00 Broodmaaltijd
20.15 Zazen,enz., sutra recitaties
21.30 Voorbereiden voor de nacht

Op vrijdagavond gaan we langzaam over naar de sjamanistische traditie met storytelling, het medicijnwiel en de Zweethutceremonie.

Ben je geinteresseerd?

Terug naar Agenda